Design zaměřený na člověka (HCD) je přístup k řešení problémů, který upřednostňuje potřeby, přání a chování lidí, kteří budou řešením ovlivněni. Jedná se o filozofii designu, která se zaměřuje na navrhování produktů, služeb a systémů, které jsou pro uživatele intuitivní, efektivní a uspokojivé.

HCD zahrnuje provádění výzkumu s cílem důkladně porozumět potřebám a chování uživatelů a využití těchto informací v každé fázi procesu návrhu. Tento přístup vede návrháře ke spolupráci s koncovými uživateli v průběhu celého procesu navrhování, aby bylo zajištěno, že jejich potřeby jsou naplňovány a že konečný produkt nebo služba jsou uživatelsky přívětivé a efektivní.

HCD se používá v různých oblastech, mimo jiné při navrhování produktů, navrhování uživatelských zkušeností a navrhování služeb. Mezi jeho klíčové zásady patří empatie, prototypování, testování a iterace. Tím, že HCD staví potřeby a chování uživatelů do popředí procesu navrhování, usiluje o vytvoření řešení, která jsou nejen funkční a efektivní, ale také příjemná a intuitivní při používání.

Workshop o HCD s vedoucím designérem je určen všem, kteří se chtějí dozvědět více o principech a postupech designu zaměřeného na člověka, včetně designérů, produktových manažerů, podnikatelů a všech, kteří se podílejí na vývoji produktů nebo služeb.

Workshop je vhodný zejména pro ty, kteří chtějí zlepšit svou schopnost navrhovat produkty nebo služby, které jsou uživatelsky přívětivé, intuitivní a efektivní. Je vhodný také pro ty, kteří se chtějí dozvědět více o principech HCD a o tom, jak je lze aplikovat na řadu designérských projektů.

Workshop vede seniorní designér s rozsáhlými zkušenostmi v oblasti designu zaměřeného na člověka, který účastníkům poskytne poznatky, osvědčené postupy a praktické nástroje, které mohou uplatnit ve svých vlastních designových projektech. Účastníci budou mít příležitost zapojit se do praktických cvičení a spolupracovat s ostatními účastníky a odejdou z workshopu s hlubším pochopením principů HCD a způsobů, jak je aplikovat na svou vlastní práci.

Workshop začíná v neděli v 10 hodin dopoledne. Pro účastníky je přichystán lehký oběd.

Vitaly Macněv: Human Centered Design

Neděle 23. dubna 2023, 10:00
Maximální počet účastníků: 20
700 CZK/osobu

1
Sad Sad Živá expozice sadařské historie. Původní výsadba 55 stromů v kosočtverečném rastru. Dominantní třešně ve stáří 70+ let, jabloně, ořechy, myrobalány...
Kde Na okraji města Konice, okres Prostějov, Drahanská vrchovina, 450 m n. m.
Mapa, GPS 49.5849633N, 16.8860372E
Parkování #1 u polní cesty, nejbližší a nejvhodnější, 49.5845492N, 16.8841217E
#2 za tratí, 49.5851508N, 16.8894325E
#3 u statku, asfaltová plocha, 49.5876947N, 16.8826197E
Voda Pramen v sadu je nyní způsobilý napájet pouze zvěř. Pracujeme na tom.
Rozloha 4 000 m2
Kdy Sad je celoročně volně přístupný vyjma dnů plánovaných akcí.
Táboření Přespávání pouze s výslovným souhlasem vlastníka. V případě zájmu nás kontaktujte.